Nasır, cildin su toplaması sonucunda sertleşmesi olarak betimlenebilir. Nasır tutan bölge genellikle sertleşip dış etkenlere karşı dayanıklı hale gelebilir ancak o bölgedeki ağrı seviyesi giderek yükselir. Kişinin dayanılmaz ağrılar yaşamasıda mümkündür.
Türkiye’de aşısız 27 milyon kişi var
Lazer Epilasyon Zararlı mıdır?
Maydanoz ve Yaraları ve Zararları Nelerdir?
Nasır Nedir?
Nasır genel olarak ayaklarda meydana gelen fakat çalışma durumuna göre el bölgesinde de görülebilen cilt sorunu hastalığıdır. Basınç, sürtünme ve devamlı aynı şekilde çalışma nasırı tetikleyen enkenlerden bir kaçıdır. İlk oluşumda ağrı görülmemesinden kaynaklı hastalar tarafından önemsenmeyen bir hastalık olabiliyor. Ancak ilk önem görülmeyen nasırlar, bekletildikçe ve büyüdükçe daha fazla ağrı yaşatabiliyor.
Nasır Neden Olur?
Nasır oluşmasının farklı sebepleride olabiliyor. Çünkü nasır sadece bir bölgede değil vücudu farklı yerlerinde kullanıma bağlı olarak meydana gelen bir rahatsızlıktır.
En yaygın şekilde çıktığı ayaklarda, genellikle ayakkabılar tetikleyici rol oynar. Ayak sağlığına uygun olmayan, dar ve kalitesiz ayakkabılar nasır oluşumunu doğrudan etkiler. Yüksek topuklu ayakkabılar da ayaklarda nasır oluşumuna neden olabilir.
Ellerde oluşan nasırlar, genellikle bu bölgenin baskıya sürekli maruz kalmasıyla oluşabilir. Kişi elini sürekli aynı şekilde kullanıyorsa, nasır oluşumu yine aynı şekilde tetiklenir.
Nasır Teşhisi Nasıl Konur?
Nasır, vücudun dış tarafından meydana geldiğinden insanlar tarafından rahatlıkla görülebilen bir hastalıktır. Fakat farklı boyutları olması ve kişiden kişiye göre değişiklik göstermesi, diğer cilt hastalıklarıyla karıştırılma durumuna sebebiyet verebiliyor. Nasır teşhisi alanında uzman olan cildiye uzmanlarının fiziki muayene işleminden sonra konulabilir.