Charles Freeman kimdir? Charles Freeman kitapları ve sözleri

charles-freeman-kimdir-charles-freeman-kitaplari-ve-sozleri-292894.jpg
Abone Ol
Daha Fazla

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihçi Charles Freeman hayatı araştırılıyor. Peki Charles Freeman kimdir? Charles Freeman aslen nerelidir? Charles Freeman ne zaman, nerede doğdu? Charles Freeman hayatta mı? İşte Charles Freeman hayatı…

Tarihçi Charles Freeman edebi kişiliği, hayat hikayesi ve eserleri merak ediliyor. Kitap severler arama motorlarında Charles Freeman hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Charles Freeman hayatını, kitaplarını, sözlerini ve alıntılarını sizler için hazırladık. İşte Charles Freeman hayatı, eserleri, sözleri ve alıntıları…

Doğum Tarihi: 1947

Doğum Yeri:

Charles Freeman kimdir?

Charles Freeman Kitapları – Eserleri

Charles Freeman Alıntıları – Sözleri

  • I. Amenofis döneminin sona ermesiyle birlikte (IO y. 1350), zenginlikleri büyük ölçüde artan tapmaklar, firavunun siyasi ve ekonomik rakipleri haline gelmişti. Gerginliğin ilk işaretlerine Amenofis döneminde bile rastlanabilir. Firavunun kendini Teb’in etkilerinden yavaş yavaş uzaklaştırdığı görülür. Oğlunu, ki onun da ismi Amenofis’ti, Memphis’te kendisi yetiştirdi ve Kuzey Mısır’da başka koruyucu kültler kurdu – Sakkara’daki kutsal boğalar ve Heliopo- lis’teki güneş tann kültü gibi. İlk kez Amenofis döneminde kendi fiziksel biçimi içinde güneşe tapma kültü olarak yeni bir kült ortaya çıktı: Aton. Amenofis’in ardılı IV. Amenofis (İÖ 1352-1336) yani bilinen ismiyle Ahenaton, yani 1 Aton’un Dindar Hizmetkân’, Mısırın geleneksel tanrılarına yerine Aton’a dayalı tek tanrılı bir din yaratmaya çalışarak dinsel ve sosyal bir devrime girişti. (Mısır, Yunan Ve Roma)
  • İskender’in imparatorluğu bireysel bir fetihti. Hiçbir zaman, Makedonya, Mısır, Persis ve Hindistan gibi farklı unsurları uyumlu bir şekilde bir araya getirecek kurumsal bir yapı kazanmadı. (Mısır, Yunan Ve Roma)
  • Geçmişine sımsıkı sarılan toplumlar genellikle varlıklarını sürdüremezler (Mısır, Yunan Ve Roma)
  • Yunan dünyasında olup biten hemen hemen her etkinliğin tinsel bir boyutu vardı. Fakat hiçbir zaman tanrıların iradesinin vahyi söz konusu değildi. Hiçbir merkezi kurum yoktu, hiçbir ‘Kilise’, içinde dogmalann vaaz edildiği hiçbir kutsal kitap, insanlan kadınlar ve erkek­ler olarak ayırıp doğru inanç ve davranış yorumu yapmaya yetkili bir papazlık kurumu yoktu (Mısır, Yunan Ve Roma)
  • Minoslular bu dönemde Kyklad Adaları (güney Ege’deki adalar) ve Yakındoğu’nun her yerinde ticaret yapıyorlardı. Kullandıkları taşlar Mısır’dan, Peloponnesos’dan ve Ege adası Melos’tan, büyük külçeler halinde üretilen bakır da (sonraları Atina’nın gümüş kaynağı olarak ün kazanacak olan) Atti- ka’daki Laurion madenlerinden geliyordu. Minos çömleği yalnızca Mısır’da değil, aynı zamanda Suriye-Filistin sahili boyunca her yerde bulunurken, Mısır’da, rahiplere armağan olarak getirilen Girit tapınak resimleri vardır. Bazı durumlarda Minos varlığı çok daha esaslıdır. (Mısır, Yunan Ve Roma)
  • Yunanlı iskeletler üzerin­ de yapılan bir çalışma, ortalama ömrün yetişkin kadınlarda 36, erkeklerde ise 45 yıl olduğunu ileri sürüyor (Mısır, Yunan Ve Roma)
  • Tiber Nehrinin kenarına terk edilen ve bir kurt tarafından emzirilerek hayatta kalan, ardından çobanlar tarafından yetiştirilen Remus ve Romulus adlı ikizlerin anlatıldığı bir efsane daha vardı. Efsa­nede, Romulus bir kavgadan sonra erkek kardeşini öldürür ve Roma’yı ara­maya koyulur (Mısır, Yunan Ve Roma)
  • Dareios Yunan kentlerini boyun eğmeye çağıran ulaklar gönderdi. İçlerinden iki kent, Sparta ve Atina, savaşı kaçınılmaz kılacak şekilde, habercileri idam ettirdi. (Mısır, Yunan Ve Roma)
  • Şimdiye kadar keşfedilmiş hiçbir kültür müzikten yok­sun değildi.
    Müzik, insanlık için çizim ve resim yapmak kadar beşeri olan temel etkinliklerden biri olarak ortaya çıkar (Mısır, Yunan Ve Roma)
  • Hatşepsut kendisini bir kadın olarak sunmak­tan dolayı çok mutluydu ve ‘Saf altının kadın Horusu’ adını aldı (Mısır, Yunan Ve Roma)

Bu Yazıya Tepki Ver

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap