Erciyes Kayak Merkezi kışa hazır. Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, kış sezonunda haftada 10 uçak turist geleceğini söyledi
Kayseri’nin ve Türkiye’nin parlayan yıldızı haline gelen Erciyes Kayak Merkezi, kış sezonuna hazır. Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, Erciyes’in bu sezon çok daha hareketli olacağını ve her hafta 10 uçak turist geleceğini söyledi.
Koronavirüs salgınına rağmen, tedbirler kapsamında Erciyes’i kış sezonuna hazırladıklarını söyleyen Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, işletmelerin güvenlik sertifikalarını aldığını belirterek, “Yaklaşık 9 aydır dünya gündemi pandemi ile sarsılmış durumda. Tüm dünya bu melun hastalıkla nasıl mücadele edeceği konusunda çok ciddi bir imtihan veriyor, çok yoğun çalışmalar yapılıyor. Bizde Erciyes Kayak Merkezi olarak, bu sene çok iyi ve yoğun bir sezon geçireceğimizi ümit ediyoruz. Yaz boyu biz birçok operatör ile acenteler ile toplantı yaptık. Gelen misafirlerimiz Erciyes’teki ve şehir merkezindeki otellerden rezervasyonlarını yaptılar. Önümüzdeki günlerde bir sürpriz yaşamazsak, Kayseri’ye haftada hemen hemen 10 uçak inecek. 10 uçak ile yurtdışından turistler gelecek. Bu gelişmeler şehrimiz açısından çok önemli kilometre taşları. Bu gelişimde tamamen Erciyes Turizm Merkezi’nin sayesinde kaydedilen gelişmeler” dedi.
Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, “Gelecek misafirlerimizin bilinir derecede endişeleri de pandemi olduğu için burada hem yerli, hem de yabancı misafirlerimizi mutlu edecek, kendilerini güvenli bir ortamda hissedecekleri, pandemi tedbirleri almaya itti bizi süreç. Yaz boyunca çok şükür, devletimizin öngördüğü, hükümetimizin kararları çerçevesinde Erciyes’imiz de pandemi ile ilgili önlemleri aldık. Tabi bizim sadece kayak merkezini güvenli kılmamız yetmeyecek. Çünkü gelen misafirler hem restoranlarda, kafelerde vakit geçirecekler, hem kayak kiralama dükkanlarından alışveriş yapacaklar. Dolayısı ile sosyal bir alan olduğu için Erciyes, sadece kayak merkezimizin değil aynı zamanda dağda bulunan bütün işletmelerimizin güvenlik sertifikası almasına liderlik ettik, defalarca toplantılar yaptık. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma Dairesi öncülüğünde, işletmelerimizin tamamına da güvenlik işletme sertifikasını da aldırdık. Zaten otellerimiz Turizm Bakanlığımızın uygulamış olduğu müeyyideler kapsamında güvenli turizm belgelerini aldılar. Dolayısı ile Erciyes’te 360 derece, tüm boyutları ile güvenli bir ortam oluşturmak için çalışmalarımız hemen hemen neticelenmiş durumda” dedi.